Hvorfor er seniortjek en god ide?

I takt med at din hund/kat ældes, stiger risikoen for udvikling af visse sygdomme markant. Men ny forskning viser, at man ved hjælp af en blodprøve kan fange mange af de aldersbetingede sygdomme langt tidligere i hundens/kattens liv end ved fysisk undersøgelse alene. Det giver os god mulighed for at hjælpe og forebygge langt tidligere, hvilket kan være med til at forlænge dit kæledyrs liv og forbedre livskvaliteten de sidste år.

Hyppigt forekomne problemer hos seniorhunden/katten er overvægt, slidgigt, infektioner bl.a. livmoderbetændelse, nedsat funktion af visse organer f.eks. nyrerne, kræftsygdomme, hormonelle lidelser samt tandproblemer.

Eksempelvis har rigtig mange katte forhøjet nyreværdier eller stofskiftelidelse som kan spores i tide ved en blodprøve. Især nyreværdierne er vigtige at få tjekket i tide, da katte først udviser kliniske symptomer når det er ved at være for sent, dette skyldes nyrernes store kapacitet. Så først når de er nede omkring 25 % i funktion vil der være symptomer. Derfor er implementeringen af SDMA-blodprøven så vigtig hos kattene, så vi kan bremse nyrebelastningen og give katten en god alderdom, du kan læse lidt mere om SDMA længere nede på siden.

Mange af disse lidelser kan, hvis opdaget i tide, forebygges, helbredes eller holdes i skak med den rigtige behandling.
Ved et seniortjek laves en grundig klinisk undersøgelse af din hund/kat. Vi tjekker blodsukker, nyre- og leverværdier.

Det anbefales at man udfører et seniortjek hvert år eller måske endda hvert halve år, på den måde kan man se tendenser i organfunktioner og derved bliver blodprøverne et stærkt værktøj til at opdage problemer i tide.

SDMA

  • SDMA er en såkaldt biomarkør for nyrefunktionen
  • SDMA stiger tidligt ved nyreproblemer
  • SDMA er specifik for nyre funktionen og er ikke påvirkelig af eksterne faktorer så som alm kropstilstand, alder eller andre sygdomme.

SDMA er en helt ny test på markedet der hos  katte kan afsløre et nyreproblem ca. 17 måneder før de ”gamle” test kan. Hos hund er det ca. 10 måneder tidligere end førhen vi kan opdage et nyreproblem og således igangsætte behandling og ændre kosten tidligere, så katten eller hundens liv forlænges.

Derfor har vi valgt også at inkludere SDMA testen ved vores seniortjek blodprøve.

Hvornår er min hund/kat senior?

Vores hunde og katte lever generelt længere i dag end tidligere og gennemlever derfor også flere år som seniorer. De store hunderacer regnes ofte som senior allerede fra 5-6-årsalderen, mens de mindste racer og kattene først betegnes som senior ved 8-10-årsalderen.

Prisen på seniortjek inkl. blodprøve er 1410,-

 

Seniorblodprøve kan også kombineres med andre behandlinger, så som tandrens, og koster her kun 710,-