Nytårsangst kan være helt forfærdeligt for både dig og din hund

Nytårsangst – hunden er bange og urolig nytårsaften

Nytårsaften kan være en meget skræmmende oplevelse for din hund. Hvis du har en hund der lider af angst nytårsaften er der heldigvis ting du kan gøre for at gøre det mindre ubehageligt for din hund.

De små ting du kan gøre i hjemmet er for eksempel at trække gardiner for, spille lidt musik og selvfølgelig være sammen med din hund. Hvis din hund søger at gemme sig, kan du indrette en hyggelig hule til den hvor den kan føle sig mere tryg.

Op til selve nytårsaften er det en god ide at gå en tur med din hund. Dels vil den opleve den begyndende festivitas og dels vil en frisk gåtur med masser af sanseindtryk gøre den lidt mere træt. Jo tidligere den falder i søvn nytårsaften, jo bedre slipper den igennem denne trælse nytårsangst.

Der findes også optagelser af fyrværkerrilyde du kan afspille for din hund. Her vil man starte med den laveste lydstyrke og ved en kombination af positiv belønning og masser af ros kan man gradvist og meget langsomt øge lydniveauet over en lang periode.

Denne træning/tilvænning kræver dog en del tid, for nogen flere måneders træning. Nogle mennesker har måske mulighed for at tage på landet eller i sommerhuset.  Her er der typisk mere fredeligt nytårsaften. Desuden vil din hund sætte stor pris på et opholdssted uden for mange raketter og heksehyl, når det nye skydes ind.

Har din hund brug for ekstra hjælp til at håndtere nytårsangst?,

Der findes der håndkøbspræparater der virker beroligende på hunden. Det kan for eksempel være midler som Kalm. Kalm er et fodertilskud der indeholder essentielle aminosyrer som L-tryptophan og T-theanin, disse fungerer populært sagt som byggeklodser til hunden eller kattens egne beroligende signalstoffer. Kalm kan være det rigtige valg for nogle dyr og kan med fordel gives hele december måned.

Skal der stærkere midler til, kom der sidste år et lægemiddel på markedet der hedder Sileo. Sileo er et middel man bruger til bedøvelse af dyr. Formuleringen beregnet til nytårsaften er udformet som en gel man smører på hundens gummer. Således optages medicinen over hundens slimhinde og er derved en mildere form end den regulære bedøvelse.

Midlet er som nævnt ret nyt, men det var rigtig gode tilbagemeldinger jeg fik sidste år, fra de hundeejere der prøvede det.

Kontakt din dyrlæge hvis din hund kunne have glæde af en mindre stresset nytårsaften.