Hjerte-lungeorm smitter gennem parasitter i snegle

Hjerte-lungeorm:  Fransk hjerteorm og Rævens lungeorm, Angiostrogylus Vasorum og Crenosoma Vulpis.

De to ovennævnte parasitter benævnes populært hjerte-lungeorm under et.

Parasitterne smitter via snegle der æder af afføring med parasit larver i. Når hunde så er så uheldige at spise en snegl med disse larver, smittes den med parasitten der efterfølgende kan slå sig ned i hjerte og lunger, hvor de kan forårsage store skader.

De typiske symptomer på hjerte-lungeorm er hoste, hunden rømmer sig ofte, det kan være nedsat motionslyst og træthed. Der kan opstå spotane blødninger i for eksempel øjne, men også andre steder som lunger og hjerne.

Det siger sig selv at hjerte-lungeorm kan være ganske alvorlig og dette også fordi den ofte kan være vanskelig at opdage.

Man kan dog opdage parasitterne der giver ved en direkte metode, hvor der indsamles tre prøver afføring fra tre på hinanden følgende dage. Disse prøver testes hos dyrlægen, der ved mikroskopi kan se om der er hjerteorm eller lungeorm i prøverne. Skulle prøverne være positive kan dyrlægen igangsætte den rette behandling.

hjertelungeorm_kort_2016

Hjertelungeorm udbredelse i Danmark

Jeg er som bekendt ny dyrlæge i Greve, men har allerede kunne konstatere at der er hjerte-lungeorm i Greveområdet. Derfor, hold øje med jeres hunde og kontakt mig endelig hvis indlægget skulle give anledning til spørgsmål.

Du kan finde mere information om hjerte-/lungeorm på følgende side: http://www.hjertelungeorm.dk/da/hjerteorm.php