Titertest eller vaccination

En Titertest viser om hunden er beskyttet af antistoffer over for de sygdomme, den skal være vaccineret imod!

 

  • Fra 1. januar 2017 er det blevet vedtaget at positiv Titertest er ligeså gyldig som vaccinationsattest.
  • Den nye regel er vedtaget for at undgå at hunde vaccineres hvis det ikke er nødvendigt.

 

Næsten hvert år er der diskussion om hvorvidt, man lader hunde overvaccinere. Et af de mest hyppige spørgsmål jeg møder i klinikken er også, hvor ofte man skal lade sin hund vaccinere? Nu kan man anvende en Titertest til at få svar.

Forskning viser at langt de fleste normalt vaccinerede hunde er dækket i minimum 3 år mod parvovirus, hundesyge og smitsom leverbetændelse. Nogle hunde er måske endda dækket i længere tid.

Som med al anden medicin, kan der være bivirkninger forbundet med en vaccination. Derfor tilbydes denne løsning, så man kan undgå unødvendig vaccination.

Så nu kan du vælge at lade din hund teste for om den skulle være dækket ind mod de tre ovenstående sygdomme. Skulle testen vise at hunden ikke er tilstrækkeligt dækket skal du sørge for at få din hund vaccineret.

Testen er godkendt af dansk kennelklub og en positiv test er fuldt ud lige så god som en vaccinationsattest.

Testen består i, at der udtages en lille blodprøve fra hundens forben. Testen er hurtig at udføre og kan foretages sammen med det årlige sundhedstjek. Skulle testen vise at hunden ikke er tilstrækkeligt dækket skal du sørge for at få din hund vaccineret.

Du skal dog være opmærksom på at testen ”kun” gælder de tre nævnte sygdomme og altså ikke fortæller noget om Parainfluenza vaccinen eller om vaccinen mod Leptospirose. Disse to vacciner der står som Pi og L4, på de fleste vacciner, er fortsat anbefalet at give 1 gang om året. Ligesom jeg til enhver tid anbefaler et årligt sundhedstjek.

hvis du vil læse mere om testen kan du finde mere på:

http://www.dkk.dk/xdoc/120/vaccination_eller_titertest_-_nu_er_der_frit_valg_hunden_okt_2016.pdf

Eller på engelsk på producentens hjemmeside:

http://www.vaccicheck.com